Pages

vendredi 12 février 2010

Dagens fniss 2 - apropâ förra veckans spökskrivare.

Neger = nègre = spöksrivare pâ franska.

Nu är det BHL som är i farten. De som ev. fortfarande skulle ha sina tvivel angâende mannens filosofstatus har nu alla anledningar att fundera vidare över desamma. 
Den franske filosofen ger i dagarna ut en tegelsten apropâ filosofiska krig, De la guerre en philosophie, om vi vill sammanfatta oss.
Lât oss tillägga att han syns, hörs och skrivs om överallt i media.

I verket menar han att den franske, främst "orala" och därmed outgivne filosofen, Jean-Baptiste Botul, grundare till "botulismen", Kantspecialist, som genom en serie konferenser inför Paraguayanska neo-Kant:ister alldeles efter andra världskriget ridikuliserade Kant och ungefär "gick om honom".
Han grundar själv en stor del av sin egna tes i just botulismen och citerar densamme som källa ett flertal ggr.
Dock visar det sig att Jean-Baptiste Botul är en hundraprocentigt fiktiv personlighet, skapad av journalisten Frédéric Pagès, le Canard Enchaîné. Densamme är författare till bla "Emmanuel Kants sexuella liv" (pastich till Katrin M.s sexuella liv), där han driver med samtiden genom just Botul.

Sedan i mândags fnissar fransmännen ât hur i h-e BHL kunde missat detta. Och missat att Botul var ett skämt, att "han" ironiserar med allt han ger sig pâ, etc etc.

BHL menar själv att jojadetärsantattdetgâtthonomfullständigtförbi.

Själv undrar jag hur det kommer sig att alla dessutom gâr pâ detta. Ter det sig inte ganska uppenbart att nâgon eller nâgra personer som "hjälpt till" att sammanställa det tusensidiga verket just nu mâste sitta och vara utmattade av skratt.

Typ: Hämnden, min käre Dr BHV, är ljuv! Ju mer jag tänker pâ det, desto mer självklart. Grattis!

Fransksprâkiga kan ta del av mer av det exempelvis här.

Aucun commentaire: