Pages

mercredi 15 septembre 2010

Darrig filmkväll

Jag ville sâ gärna se Thomas Vinterbergs senaste. Ni vet regissören till Festen. Som efter Festen kom tillbaka med en konstig historia om tvâ tvillingar och det var snö över New York, konstskridskoâkning, rött hâr i höga hästsvansar och ond brâd död. Bland annt. Som kunde varit lyckad men inte var det, men sâ lätt ger man inte upp, inte sant?

Denna gâng är det Submarino som gäller, en intim historia som säkert passar berättaren mycket bättre - min alldeles egna teori om skridskoprinsessorna och allt det där är att han efter Festen vill ge sig pâ en dunder- och brakhistoria, en "riktig" film och inte bara dogm, en "riktig" intrig och historia och inte bara familjetragedi, vilket ju är fullt förstâeligt och ytterst mänskligt och det är sâ lätt att tappa bort sig och ens egen röst i liknande frâgor.
Barnvakt är redan fixad.
MEN jag sâg just till min förtvivlan att enda seans tillgänglig denna vecka, denna sista vecka, är 22h. Dvs filmstart nâgon tjugominutare därefter.

Nâgon som bestämt ryter att det helt klart är värt att ta med tändstickor till öppnaögonhâllning och att allt annat vore skam?

Aucun commentaire: