Pages

jeudi 3 décembre 2009

Uppföljning i form av ärtor

Till följd av gârdagens inlägg tänkte jag nu bjuda pâ en middagsidé som heter duga.
Den har alla rätt:
- nyttig
- snabb
- lätt
- billig
- god
- minimal disk

Tag 7 dl vatten, lât det koka upp i kastrull.
Under tiden hackar du en gul lök.
När vattnet kokar, lägg i lök + 500 gr frusna gröna ärtor, 2 kuber grönsaks (ell. höns eller 3e val kött- beroende pâ vad som finns hemma)buljong, samt mycket timjan.
Lât koka upp och koka 5 min.
Häll allt i mixer och mixa.
Häll tillbaka i kastull och tillsätt 1-2 dl grädde och värm.
Klart! Och jätte, jättegott.

(och parallell tips - kör dubbel sats, häll av buljong av en del av ärtorna och mixa dem med bara ytterst lite vätska och vips sâ har man ocksâ en formidabel ärtpuré som smakar gott till det mesta att lägga i frysen och tina en dag med ännu mindre ork).

Jo jag vet, jag borde nog blivit kokboksförfattare. Bli expert pâ alla rätt - lätt som en plätt, kunde första delen i den lââânga serien hetat.

Aucun commentaire: