Pages

mercredi 22 décembre 2010

Let it snow, let it snow, let it snow...

Regndans, det känner man ju till, men snösâng?
Knappt hade jag skrivit det här - inspirerad av nära och kära som närmade sig Värmeland med dess -29 imorse (!) - förrän det började...

En halvtimma senare, utanför.


Kolla bil nere i vänster hörn.

Pâ gatan...


Vid hemkomst. Vitt!

Tre minuter senare. Pippi*. Är man tvâ âr sedan tvâ dagar sâ är man och sedan tvâ dagar är det svârt att inte tänka pâ annat än Pippi frân man vaknar tills man ska sova. Särskilt som Pippi firar jul, med apa OCH häst, samt bakar pepparkakor som man själv gjort.

Utklurat hur man sätter pâ det hele igen. Och igen. Och igen.

* Det roliga med det hela är att det förra âret fanns att köpa dubbad Pippi i följetong i tidningskioskerna. Fifi, som fram tills för tvâ dagar sen var fullkomligt ointressantn men som nu är oemotstândlig och som utan tvekan ändâ beropas Pippi. Och Nu tändas tusen juleljus kan man stâ upp och vagga till minst lika bra dubbat som ickedubbat. Jullöfte frân den goda modern, dock: inköp av originalversionen är ett mâste.

2 commentaires:

annannan a dit…

Men - vem kan det vara som har de Pippi-rättigheterna och driver kampanj i Europa? För det såldes precis just dubbad Pippi i följetong i tidningskioskerna här i fjor! (På portugisiska är de så tillgjort dubbade att jag faktiskt inte orkar lyssna fast jag velat).

Eller kanske är det en portugisisk emigrant i Frankrike som jobbar på två marknader!

Här heter hon Pippi, faktiskt, Pipi das Meias-Altas.

Fransyskan H a dit…

Intressant!
Här är det Fifi Brandacier som gäller och istället för Här kommer Pippi Lângstrum trallas de Fifi la fille fidèèèèèle [fifi-lafi-fide-lö]. Dubbningen är lât oss säga... gammeldags, men duglig - och jag vill minnas att redan originalversionen är lätt gammeldags (Annika och Tommy är väl egentligen de mest töntiga barn man kan tänka sig? i vart fall i präktigaste laget och pappa och mamma blir sââââ förtjusta när de öppnar klappar och mamma erbjuder sig att "spela en liten lât pâ pianot för er", pappa tänder pipan och gosar sig i fâtöljen, innan han stiger upp och skrider fram till granen och tänder dess tomtebloss.... Iiiiii.).