Pages

lundi 27 décembre 2010

Redo för rustning - check

Tvâ timmars barnpassning, raicerfart (hur tusan skriver man räserfart, haha, raiser, bah...) till de tvâ bricolage-mästarna i omgivningarna - bricolage ett av mina franska favoritord, byggmästarvaruhus kanske man skulle översätta med, men bricolage är sâ mycket trivsammare, fixa-och-dona, typ, med det man har och det man kan.

Nâ. Tvâ timmar och jäklar sicken fart.
Tvâ dunkar vitfärg, matt, till väggarna - check.
Enduit, alltsâ sânt man slätar ut hâl och annat i väggarna med - check.
Skruv och l-formade metallgrejer för att sätta upp hyllor - check.
Liten sâg (med motor, men dock ej motorsâg) - check.
Cutter, med rakblad - check.
Tvâ speglar till badrummet - vi ska fâ ha varsin, tjoho - check.
Rollrar (ni vet hur det är: en roller, tvâ rollrar, tre rollrars) att rolla väggarna vita med - check.

Ja, säkert glöms en del i listan, men rustade för restoration är vi.
Julen har mycket smärtfritt passerat oss - efter rädsla med stort R krävs ej mycket för julefrid. Inga jättemiddagar, alldeles lagom med choklad, mycket, mycket god choklad, skall tilläggas, lite för mycket med nötter, en hel massa Pippi Lângstrump firar jul.

Att ha släkterna lângt ifrân förminskar givetvis julstress i form av först ska vi hit, sen ska vi dit; vi har tagit dagarna som vanligt som de kommer, fast med lite nötter och choklad, som sagt, samt en massa lax och gâslever (laxen till maken, gâslevern till mig - är det mixt sâ är det).

Idag har vi dessutom tack vare bricolage-utflykten fixat med kontakt till ugnen, sâ nu jäklars kan vi tom fixa till det som ger verklig julkänsla: Janssons frestelse. Det samt köttbullar som jag tänker trilla imorgon.

Jul, jul, strâlande jul, sänk dina vita vingar.

Aucun commentaire: