Pages

mercredi 4 mai 2011

Viktig uppmaning: Migrationsverket bryter (igen) mot barnkonventionen - skriv under!

En repetition av vad som nyligen kunde blivit en förskräcklig historia.
Sist var det tvâ makedoniska barn. Nu handlar det om tvâ smâ frân Azerbajdzan.
Ni har säkert läst om fallet och om inte resumerar Lars H. Gustafsson det här - samt upplyser om upprop.

Det tar en sekund - skriv under här!

4 commentaires:

Bengt O. a dit…

Det är något märkligt med Migrationsverket. Läser man Merit Wagers blogg är den dag för dag fylld med klagomål från anställda där som menar att verksledningen tvingar dem att bevilja uppehållstillstånd till höger och vänster till folk som inte har någon rätt till det. Samtidigt läser man om sådana här fall. Det är någonting som inte stämmer.

Hur rättsläget än må vara så är det skamligt att ett av världens rikaste länder behandlar folk på det här viset. Jag har naturligtvis skrivit på. Men det lär inte hjälpa.

Fransyskan H a dit…

Mm. Konstigt. Kanske för mycket att hantera? (om man skall försöka finna en förklaring?). Sist (det fall Lars H.G. tog upp) blev det debatt kring - och beslut togs tillbaka. Vi hâller tummarna ocksâ denna gâng!

Karin S a dit…

Har också skrivit under.

Bengt,
Ja, man blir fan inte klok på det där verket. Okej att det är i stort sett en OMÖJLIG situation, rent mänskligt liksom. Du får, men du får inte stanna. Men som du säger, läser man Wagers blogg så fungerar precis ingenting där (i och för sig inte så mycket annat heller i Sverige) folk lurar till sig PUT och bidrag så att det bara osar om det, och följer man andra bloggare och/eller engagerade människor, så är bilden den rakt motsatta.

Jag tror att det där verket, ungefär som skolan, behöver en rejäl genomlysning, en rejäl debatt och sen klarare regler. Sätt Zaremba på det!

Gabrielle Björnstrand a dit…

Undertecknar.
Bra uppmaning!