Pages

jeudi 15 avril 2010

Dags för grundlig reform?

Eller "mycket ska man höra innan öronen ramlar av", som min gamla mormor sa. När Vatikanens nummer 2 för att försvara katolska kyrkans celibatkrav gâr ut med att det finns samband mellan homosexualitet och pedofili, eller ännu värre: att pedofili främst är nâgot som rör homosexuella, dâ kan man tycka att det är dags att se över sina grundlagar - och för omvärlden att ställa sig frâgan hur mycket man ska acceptera frân en Europeisk stat.

"Mânga är de psykologer, psykatriker, som bevisat att det inte finns nâgot samband mellan celibat och pedofili, men mânga andra har däremot bevisat, och sagt till mig nyligen, att det finns ett samband mellan homosexualitet och pedofili".

Hu. Det glider utför... och utför.

2 commentaires:

Jorun a dit…

Men de som inte klarar celibatkravet, de har väl ihop det med hushållerskor eller söndagsskollärare eller unga änkor eller vad som nu finns att tillgå. Jag tycker celibatet är underligt och fel av flera skäl, men som förklaring till pedofili håller det väl inte?

Homosexualitet i sig kan inte räcka som förklaring för övergrepp mot små pojkar, på samma sätt som heterosexualitet i sig inte förklarar övergrepp mot små flickor.

Fransyskan H a dit…

Celibat som förklaring eller inte till pedofili är en frâga - att när man fâr den slâ ifrân sig och mena att det snarare är homosexualitet som ligger som grund till pedofili är en annan och en mycket olycklig sâdan.
Särskilt när man är andre man och officiellt sprâkrör.

Om celibat kan räcka som förklaring för vissa av alla de fall som just nu uppdagas är en frâga som undertecknad överlämnar till de präster som gjort sig skyldiga till anklagelserna!