Pages

dimanche 20 mars 2011

Dagen i korthet

HÄNDELSE: Vâren! som i här och här: 




PLANER: Gâ och lägga mig till rätta med Bockfesten av Vargas Llosa och hoppas att jag inte somnar efter endast tre sidor som igâr. Och i förrgâr. Och i. (Vilket, skall tilläggas, alls ej är författarens fel, nej nej, endast läsarens sömnbrist kan här klandras).
SAKNAD: Mer tid till att njuta av alla dessa knallgula och numer allt fler klarblâ blommor som prunkar lite varstans i krokarna. Primeverts, som gullvivorna sâ vackert heter pâ franska (även fast gullviva är ganska oslagbart i ljust sköna-ord-genren; "första vârtecknet", de första gröna, skulle man väl kunna översätta det hela med).
DUMMASTE: Ja det var ju inte svârt att uttala sig om efter denna förmiddag.  
SJUKA: Tandgnisslan. Om det nu är en sjuka, men det är det nog. Länkad med stress eller i vart fall mängder av funderingar i huvudet. Imorse vaknade jag med en mycket verklighetstrogen dröm där min högra framtand knaprats sönder, jag kunde spotta ut ett tiotal tvâ millimeter stora flisor och gick med darrande ben mot spegeln - och insâg nâgra ögonblick senare att jag nu mâste ringa det där tandläkarsamtalet imorgon och inte skjuta upp det hela nâge mer... 
DROG: Magnoliadoft. 
ROLIGASTE: Hm. Att âka pâ utflykt till St Florent le Vieil - vilket ortsnamn, va? Julien Gracqs hemby de sista decennierna av hans liv, för övrigt - och se bra mycket trevligare grannars utställning som inleddes igârkväll. 



FAVORIT: Familjen.
KÖP: Lunch ute OCH middag ute, dâ vi inte hann mer än halvvägs tillbaka innan det blev middagstid.
KLÄDSEL: Ja den biten avhandlades ju här.


LÂT: Det som göms i snö kommer upp i tö? Ping, Charlie. Och annars Toumani Diabaté som spelade oss igenom bilfärden hem.
ORD: Cassé (sönder). Allt är det, eller har i vart fall varit det idag, i Lillans ögon.
HUMÖR: Gott och blandat. Gott mestadels av tiden och mycket, mycket blandat resten av tiden, irriterat, säg, pga den sâ kalla grannsämjan. Som nu är sönder, som Lillan skulle uttrycka det.

Aucun commentaire: