Pages

dimanche 28 novembre 2010

TÅG - Resor - FÖRSENINGAR

Ha! Här byter man så land för några dagar och lämnar strejkande landsmän bakom sig - som den senaste tiden orsakat multum förseningar och annuleringar både för tåg och flyg - och vad finner man? Jo, Sveriges motsvarighet på nationalstrejk: Snö.

Storm. Kaos. I Paris blir det taxikaos vid regn. Här blir det kaos vid vinter. Här är just nu rejäl vinter.
Får ta buss till tåget en timma tidigare för att vara säker på att vara vid Centralen i tid, tycker flertalet. Den stora spänningen blir sedan: ska jag komma i tid till Stockholm eller inte eller öht?

På SNCFs hemsida finns en specialruta för "aktuell trafikinformation" under vilken man alltid finner det eller det tåget annulerat pga den eller den orsaken. Är det strejk står det på första sidan: "Strejk gör att diverse omplaneringar blir nödvändiga. Vänligen klicka på aktuell trafikinformation för information om ditt tåg", osv.
Vilket är väl så irriterande men i vart fall upplyst.

Här har vi den stora skillnaden jag ikväll upplyst. SJ säger absolut noll om den kaos som (tydligen) gäller redan ikväll - den sk strutsvarianten - håller vi nere huvudet tillräckligt länge och långt under snön så kanske ingen märker ett jota. Svågern skulle till Karlstad och fick tillsammans med en skock andra resenärer meddelandet att "man fick ta tåget på egen risk" och att diverse tåg var inställda.
Den spännande fortsättningen följer alltså så småningom.

(och som en äldre släkting sa: Det är väl märkligt att tågen förr om åren alltid klarade av snön?)

1 commentaire:

Maria a dit…

Svågern är i rullning, men rejääääält försenad......

Lycka till imorgon syster, jag ska göra mitt bästa för att Lillan ska hålla sig nöjd!