Pages

lundi 21 février 2011

Dagens citat av ett citat!

Kommer frân fransksprâkiga bloggen Down in the street below som citerar France Inter's program L'humeur vagabonde frân slutet av förra âret (som kommentar till ett tal hâllet av Mitterand).

Jag är vanligtvis inte en omtyckare av dâtid, och man kan givetvis tycka vad man vill om kungadömet Mitterand i övrigt, men.

Snabb översättning:
"Det var âr 1993, pâ den tiden dâ vâr statschef fortfarande brukade en flytande och välskött franska, invigde en universell kulturakademi, citerade Baudelaire utan att det tycktes tillgjort, ansâg att artister och intellektuella spelar en essentiell roll i ett folks liv, och inte bara hade läst men förmodligen ocksâ läst om la Princesse de Clève. 
Sen är det klart... detta skedde under förra seklet, pâ den tiden dâ en politikers succé ännu inte mättes i storleken pâ hans Rolex (...)."


Uppdatering: Med tanke pâ vad som händer i Libyen idag och med tanke pâ hur mycket mer än väl herr Kadhaffi blev kungligt mottagen av ovan nämnde Rolexbärare för inte alls länge sedan, bateau Mouch turer pâ Seine pâ tu man hand och allt vad det var, tycker jag detta inlägg kom mycket passande i bloggens interna kronologiska ordning.

Aucun commentaire: