Pages

lundi 7 février 2011

Blickandes ut över vârt nya lapptäcke, tänkandes: Udda bäst? Javisst!

Sedan vi flyttat in har vi försökt ignorera det som jag kallade "Finn ett (men endast ett) fel", när vi först besökte nya hemmet. Golvet. Plattor? Klinkers? vad man nu kallar det pâ svenska, klapprigt värre i vart fall och med ganska fula färgnyanser i det brokiga.
Dock: visst är det praktiskt med Lillan kastandes ris till vardags. Jo.
Dock: det är ju â andra sidan bra kvalitet, mâla det är kanske dumt. Jo.
Dock: tusen andra mer eller mindre och främst mindre argument till att behâlla det.

(Initiala idén var att täcka det med ardoise plattor, schizt, eller vad kalla man det grâsvarta stenslaget? ha. Hursomhaver var det för tungt, fick vi tyvärr höra, man kan inte bara slänga in sânt i en liknande konstruktions övervâning som pâbörjats ngn gâng pâ fjortonhundra och avslutats fyra sekel senare. Nej, klart. Andra idéer: parkettgolv. Ja men... nytt parkettgolv lâter liksom inte äkta när man gâr pâ det. Sant...).

Sâ, igâr.
Du?
Ja?
Visst är det ändâ asfult (även om man vänjer sig vid det)?
Ja (och det är ju inte ett argument att säga att man vänjer sig vid det...).
Nej precis.  Och vi kan ju heller inte bara behâlla det för att det är praktiskt. Jag har alltid i hemlighet föraktat folk som argumenterar för klinkergolv för att det är praktiskt.
Jo, sant, jag med.
Sâ... Är du med pâ att âka och kolla naturmattor (sa jag inte, men jag vete tusan vad man kan hitta pâ för ord för att sammanfatta termer som sjögräsmattor, repmattor och annat smâtt och gott, litar pâ att ni fattar).
Absolut.

Idag sen eftermiddag, slag i saken. Vi kom inte hem med ett val, vi kom hem med tre olika färgval, hyfsat rejäla stuvbitar av césal - en med nyans snarare grâbrun, en snarare gulgrâ, en bestämt mörkgrâ.
Vi provade ena. Tja. Andra. Tja. Tredje. Bäst, men. Men. Men duuuu. Vänta nu.
Tvâ huvuden samma tanke: alla tre samtidigt: Entusiastiskt Ja! Vi skulle ju till och med kunna lägga till en fjärde nyans? Absolut. Tillbakatur till affären.

Nu sitter vi här, med ett lapptäcke över golvet, ytterligare pâspätt med tre ursvenska trasmattor, det är sâââ fint. Läs: Vi har vârt golv!

3 commentaires:

Maria a dit…

Foto?

annannan a dit…

Just vad jag tänkte fråga!

Jag har äntligen skickat Pessoa idag. Bättre sent osv.

Fransyskan H a dit…

Foto? Kommer, lovar - mâste bara ta dem i tillräckligt ljus.

Pessoa - âh vad trevligt, dâ har jag nâgot att se fram emot!! (Och behöver mao inte tänka att tänk om det kommit bort pâ posten!).