Pages

lundi 17 mai 2010

Gult och grönt är skönt. 2.

För att fortsätta pâ grästrâden, alltsâ. Skall dessutom tilläggas att det inte bara är skönt men fantastiskt gott.
Tag ett kg frysta ärtor.
Tag ocksâ 1,5 l vatten som kokas upp med 2 buljongtärningar.
Till det tilläggs 2 hackade lökar samt massor med timjan. I med ärtorna. Koka i 5 minuter. Mixa. Ha i grädde eller mjölk efter behag, en sisâdär 2-4 dl.

Det var det gröna.
Till det: Vin jaune.
Gult guld i dryckesform kan vi även kalla det. Tänk hö. Tänk halmdoft. Tänk massor med smak, fantastisk doft. Därav grästtrâden, förutom det gröna.

Halmstrâ pâ flaska, frân Jura, tretton âr gammalt framtaget ur gömmorna för att fira det gulgröna utomhus.
Fler liknande mândagkvällar välkomnas.

Uppdatering: Bara upp till dig, ärtan, bara upp till dig. Tänk pâ att ha lite Comté ost hemma nästa gâng, det hade varit ärtan pâ târtan. Sant. Det fâr bli imorgon, till resterna.  

Aucun commentaire: